ÇEVİRİ

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ!


Meteoroloji'den son dakika yoğun yağış hava durumu uyarı! Gece yarısı İstanbul'da kar yağışına dikkat!

kar yağışı sabah saatlerinde sürpriz yaparak İstanbul'da kendini gösterdi. Dün öğlen saatlerinden sonra kar yağışının etkisi altına aldığı Edirne'de eğitime 1 gün süreyle ara verilerek okullar tatil edilmişti. Sabah saatlerinde Siliviri'de yağmaya başlayan kar yağışı Beylikdüzü'nde lapa lapa kar yağmasına neden oldu. Yoğun kar yağışının akşam saatlerinde sonra etkisini arttıracağı ve İstanbul'da yoğun şekilde görüleceği belirtildi. Peki İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Öğrencilerin en çok merak ettiği soruların başında gelen "Okullar tatil mi" sorusunun cevabı da haberimizde. İşte il il hava durumu raporları ve detaylar.






Uzun zamandır beklenen kar yağışı 'da sabah saatlerinde başladı. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesinin ardından bu sabah saatlerinde İstanbul'un bazı bölgelerinde heyecanla beklenen kar yağışı başladı. Yurdun büyük kesiminde başlayan kar yağışları bazı illerde okulların tatil edilmesine neden oldu. Vatandaşların merak ettiği "İstanbul'a kar yağacak mı" sorusunun cevabıda bu sayede netleşmiş oldu
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların; öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 7 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, batı ve iç kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış uyarısının da verildiği  sitesinde "Yağışların öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder