ÇEVİRİ

Pastane Simidi Tarifi




















Malzemeler:

5 su bardağı un

1 yumurta

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı su

Yarım paket yaş maya

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Batırmak için:
Yarım çay bardağı pekmez

Yarım çay bardağı su

kavrulmuş susam



YAPILIŞI :

Cam bir kabımıza yumurtamızı kıralım. Ardından tuz, şeker, maya, yağ ve suyumuzu ekleyip çırpmaya başlayalım. İyice çırptıktan sonra azar azar unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım sonra yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım. Sonra mayalanmış hamurumuzu bezelere ayırarak videodaki yaptığımız simit şeklini vererek ilk önce pekmeze batırıp daha sonra susama bulayarak tepsimize dizelim. 180 derece fırınımızda pişirmeye verelim. Üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder